Архієпископ Феодосій звершив Літургію на місці першого Свято-Власієвського храму Київської Русі

24 лютого, в день пам’яті священномученика Власія Севастійського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій звершив Божественну Літургію в відроджуваному Введенському храмі на Подолі в м.Києві.

Цей храм, останні кілька століть присвячений Введенню у храм Пресвятої Богородиці, був закладений невдовзі після хрещення Русі, в кінці Х століття, святим рівноапостольним князем Володимиром на місці колишнього капища Велеса. Спочатку князь Володимир присвятив храм священномученику Власію Севастійському, в храмі знаходилася ікона з часткою мощів святого. Тепер священномученик Власій шанується як один з покровителів храму, йому планується присвятити боковий приділ відроджуваної церкви.

У цей святковий день Високопреосвященнішому владиці Феодосію співслужили настоятель храму протоієрей Петро Мороз і духовенство столиці. Під час богослужіння владикою була прочитана молитва Господу Вседержителю про мир і припинення ворожнечі в Україні. Після закінчення Літургії архієпископ Феодосій передав настоятелю, духовенству та громаді храму привітання з малим престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія і звернувся до пастви зі словом проповіді.

СТОЛИЧНЫЙ БЛАГОВЕСТНИК

Перегляди (8)

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:
    Дякуємо за допомогу!