Підтримай священика! Підтримай диякона! Підтримай причт!

Дорогі брати і сестри, сьогодні наша свята Православна Церква проходить через чергову історичну бурю. Безсумнівно, Церква, будучи Божественним влаштуванням, а не людським, вистоїть. Але поки ми тільки входимо в період випробувань.

І сьогодні під особливим ударом – наші священнослужителі і причт (співробітники храмів).Доходи церковнослужителів залежать від кількості богослужінь, треб, від пожертвувань прихожан і “захожан”. Нині грошові надходження сходять нанівець. Як жити? Як годувати сім’ї, які у церковнослужителів часто багатодітні?

Тим часом, “священнослужителі живляться від святилища” (1 Кор. 9:13), і “Господь наказав проповідникам Євангелія жити з Євангелія” (1 Кор. 9:14). При цьому на віруючих лежить обов’язок піклуватися про потреби духовенства. Від цього залежить в тому числі збереження нашого богослужіння і здійснення таїнств!

Є наші власні сім’ї, є знайомі і незнайомі люди, які потребують допомоги, але давайте не забудемо про священиків і причт – тих, хто присвятив себе служінню Богу і Церкві і через кого Господь посилає нам незліченні блага.

Дізнайтеся у знайомого вам церковнослужителя, чи має він в чому-небудь потребу. Скажіть йому добре слово. Помоліться про нього. Підтримайте грошово, продуктами, ліками, якщо є необхідність і маєте таку можливість. Допоможіть іншим чином. Тільки не залишайтеся байдужими!

Зверніть увагу на найбільш вразливих, в тому числі для людей похилого віку та сільських батюшок, щоб ваша адресна допомога надійшла саме тим, хто її найбільше потребує.

Сьогодні, і завтра, і післязавтра, і завжди – 
Підтримай священика! Підтримай диякона! Підтримай причт!

stbasil.center


Перегляди (54)

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:
    Дякуємо за допомогу!