Архієпископ Боярський Феодосій звершив Літургію в храмі на честь святих рівноапостольних Костянтина і Єлени в день престольного свята

3 червня, у Неділю 1-шу після П’ятидесятниці, всіх святих, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій звершив Божественну літургію в храмі на честь святих рівноапостольних Костянтина і Єлени в Подільському районі м.Києва.

Високопреосвященному владиці співслужили благочинний Подільського району протоієрей Тимофій Костюченко, благочинний Кладовищенського благочиння протоієрей Сергій Вейго, настоятель храму протоієрей Сергій Орлов і духовенство Подільського району столиці. На Літургії владикою була піднесена молитва Господу Вседержителю про мир і припинення міжусобної ворожнечі в Україні.

На завершення богослужіння відбувся святковий молебень, після якого архієпископ Феодосій передав настоятелю, духовенству та громаді храму привітання з престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія та вимовив проповідь.

СТОЛИЧНИЙ БЛАГОВІСНИК

ДОВІДКА:
Кам’яний одно-банний храм на честь рівноапостольного царя Костянтина та матері його Єлени (вул.Щекавицька, 6/8) був споруджений у 1743 р. замість попередньої дерев’яної церкви XVII ст., знищеної пожежею. У 1750-і рр. поряд із храмом постала цегляна триярусна дзвіниця, на другому ярусі якої містилася тепла церква в ім’я свт. Димитрія Ростовського. Дзвіниця, як і храм, була опоряджена в дусі українського бароко. У 1865 р. церкву при дзвіниці перенесли у перший ярус, до якого було зроблено прибудову у тому ж стилі.
У радянський час церкву Костянтина і Єлени передали обновленській громаді, Димитрівську – православній. У 1930-і рр. храм Костянтина і Єлени зруйнували, спорудили школу. Верхній ярус дзвіниці і баню Димитрівської церкви було розібрано. Частину храму, що залишилася, використовували як житло, згодом її перетворили на спортивний зал при школі. Нині у збереженій храмовій споруді відновилися богослужіння. У жовтні 2005 р. храм освячено на честь свв.Костянтина і Єлени. Передбачено відтворення історичного вигляду будівлі з улаштуванням верхнього престолу в ім’я свт.Димитрія Ростовського.

Перегляди (47)

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:
    Дякуємо за допомогу!