Архієпископ Боярський Феодосій звершив святкове богослужіння Великої Суботи та Благовіщення

7 квітня, у Велику Суботу та свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій звершив вечірню з Божественною літургією святителя Василія Великого у Хрестовоздвиженському храмі м.Києва. Його Високопреосвященству співслужило духовенство храму.

Наприкінці богослужіння Високореосвященний владика за церковною традицією звершив молитву на благословіння хлібів та вина.

Читання Апостола за Літургією Великої Суботи ніби завершує поховальний суботній день, і починає сяяти ранішня зоря Воскресіння, а тому з цього моменту й полишається в храмі усе, що нагадувало б скорботу попередніх днів. Після Апостола замість “Алілуя” співаються вірші 81-го псалма з приспівом “Воскресни, Боже…”. В цей час великопісні одежі священнослужителів, престолу, жертовника і чорна завіса змінюються на білі – на знак небесного Світла і Слави воскреслого Господа і як нагадування про світлих Ангелів, які сповістили мироносицям про Воскресіння Христове. Євангельське зачало теж розповідає про Воскресіння Спасителя.

СТОЛИЧНИЙ БЛАГОВІСНИК

Перегляди (54)

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:
    Дякуємо за допомогу!